Sigara Bırakma ve ThetaHealing®

Sigara bağımlılığı bugün yaşayan hemen hemen tüm insanların üzerinde etkisi olan en yaygın bağımlılık türü belki de… Gerek aktif, gerekse pasif içiciler sigara yüzünden birçok olumsuzluğa ve sağlık sorunlarına maruz kalıyor. Bazı çalışma ve kaynaklar sigara tiryakiliğini (yani daha bilimsel tanımla nikotin bağımlılığını) kokain gibi uyuşturucuların bağımlılığından daha ağır ve daha tehlikeli bir bağımlılık türü olarak gösteriyor. Dünyada her yıl sigaraya bağlı ölümlerin sayısı altı milyonu geçmiş durumda… Bu da her altı saniyede bir kişinin sigara nedeniyle hayatını kaybettiği anlamına geliyor. Dünya Sağlı1059158_620x410k Örgütü (WHO) bu sayının 2030 yılında yılda sekiz milyonu aşacağını öngörüyor. Üstelik ülkemizin de içinde yer aldığı sigara tüketimini azaltmaya karşı alınan tedbir yaklaşımları, dünyanın hemen hemen her yerinde sigara tüketimini azaltmadığı gibi, her geçen gün kişi başına düşen tüketim miktarı artmaktadır. Sigara paketlerinin üzerinde yer alan görsel ve uyarı yazılarının da son yapılan çalışmalarda tiryakiler üzerinde caydırıcı bir işleve sahip olmadığı kanıtlanmış durumdadır.

Peki, bunca kanıtlanmış tehlike ve zarara rağmen neden hala sigara içiyoruz?

Bilimsel çalışmalar sigara tiryakiliğini (yani nikotin bağımlılığını) iki temel noktada toplamaktadır.

  • Fizyolojik bağımlılık
  • Psikolojik bağımlılık

neden-sigara-iciliyor-103359-5Fizyolojik bağımlılık ilk sigara içimiyle birlikte tetiklenen ve nikotinin beyin kimyasalları üzerinde yaptığı etkiyle alakalıdır. Biz günlük yaşam içinde sigara tüketirken bu etkinin ve sonuçlarının farkına varmayız. Ama ilk andan itibaren içtiğimiz süre boyunca bu tehlikeli etki bizi esir alır ve bu bağımlılığın temel noktasıdır. Biz bilinçli farkındalığımızda bu mekanizmanın farkında olmadığımız için sigara çok kısa bir süre içinde yoksunluk belirtileri gösteren bir bağımlılığa dönüşür. Psikolojik bağımlılık ise el alışkanlığı, konsantre olma ihtiyacı, kahve, çay, tuvalet, yemek gibi günlük rutinlerle sigara tüketimini bağdaştırmamız sonucu oluşur. Sigaranın gün içindeki olmazsa olmaz anları sigarayı bırakma sürecinde kişilerin en çok zorlandıkları noktalardandır.

4Sigara bağımlılığının bu tehlikeli ilerleyişi karşısında birçok uzmanlık alanı, farklı yöntemler kullanarak dünyanın dört bir yanında sigarayı bırakmak isteyenlere destek olmaktadır. Akupunktur, biorezonans, hipnoz, ilaç tedavisi, grup terapileri gibi birçok yöntem insanların sigara bağımlılığından kurtulmak için başvurdukları yöntemlerin en bilinenleridir. Bütün yöntemlerin birleştiği ortak kanı, izlediğiniz yol ne olursa olsun sigara bırakmada başarının en önemli kriterinin kişinin kendi kararlılığı olduğudur. Eğer kişi gerçekten sigaraya veda etmeye hazır değilse tüm yöntemler o kişi üzerinde başarısız olabilir. Tam aksine kişi gerçekten kararlı ise kendi geliştirdiği motivasyon sayesinde sigara tiryakiliğinden kurtulabilir ve bunun birçok örneği vardır.

Sigara içenlerin %70’inin sigarayı bırakmak istemesine ve yaklaşık %30-40’ının kendi başına bırakma denemesinde bulunmasına karşın, %5’den daha azı uzun süre içmemeyi başarabilmektedir. Bırakma isteğinin önünde duran psikolojik engellerin en önemlilerini şöyle sıralayabiliriz.

  • Kişi kendini herhangi bir bilinçaltı kaydı sebebiyle sigara içmediği bir günlük yaşamın içinde düşünememektedir.
  • Daha önce kendi çabalarıyla deneyip başarısız olduğu için sigara bırakmaya inancını yitirmiştir.
  • Başkalarından duyduğu başarısız denemeler nedeniyle hem kendine hem de sigara bırakma yöntemlerine olan inancını yitirmiştir.

Hayatımızda bize engel oluşturan her türlü ruhsal, fiziksel, spiritüel durumlar karşısında anda şifa sağlayan ThetaHealing® tekniği de sigara bırakma konusunda çok güçlü ve hızlı destek sağlayan tekniklerinden biridir. Zaten özünde bilinçaltımızdaki bize hizmet etmeyen kayıtlardan kurtulmak ve kendi önümüzden çekilmek olan bu teknik, tüm bağımlılık konularında olduğu gibi nikotin bağımlılığı konusunda da kişiler üzerinde çok olumlu sonuçlar vermektedir. Kişinin bağımlılık düzeyine ve bırakma kararlılığına göre iki ya da üç seans sonunda sigaraya olan ihtiyaç ve istekteki azalma ile kendiliğinden sigaraya veda ettiğiniz bir sürece ulaşabilirsiniz. Kendi kararlılığınıza büyük destek sağlayacak Theta Healing® tekniği sayesinde çok kısa sürede sigarasız bir hayata merhaba demeniz mümkün olacaktır.

Theta Healing® ile Sigara Bırakma seansları sırasında şöyle bir çalışma yöntemi izlenmektedir:

  • Sigara tiryakiliği (yani nikotin bağımlılığı) konusunda ayrıntılı farkındalık çalışması
  • Bağımlılık düzeyi tespiti
  • Fizyolojik ve psikolojik bağımlılık
  • Bağımlılığın başrol oyuncusu nikotin ve beyin kimyasallarıyla ilişkisi
  • DNA aktivasyonu ve nikotin-beyin kimyasalları ilişkisi üzerine şifa çalışması
  • Sigaraya ilk başlangıçla ilgili ruhsal düzey şifa çalışması
  • Bağımlılık, atalardan gelen bilinç, toplumsal bilinç, sosyal çevre ve günlük rutinlerden gelen blokajların tespiti şifalandırılması
  • Sigarayı bırakmayla ilgili blokajların tespiti ve şifalandırılması
  • Sigarasız bir hayat için yaratım meditasyonu
  • Sigara bırakmayla ilgili destek bilgiler ve öneriler

Eğer siz de sigara bırakma ile ilgili kesin kararınızı verdiyseniz ve bunun en hızlı ve güvenilir destek yöntemine ihtiyacınız varsa Theta Healing® tam size göre olabilir.

Seanslarla ilgili ayrıntılı bilgi için benimle iletişime geçebilirsiniz…

Sağlık dolu günler dileğiyle…

Aydoğan Gözaydın

E mail: adostheta@gmail.com

Facebook: Ado’s Theta Healing® World

Instagram: @adostheta

Yorum bırakın